Om voor elke situatie en ieder budget de beste oplossing te bieden kies je uit verschillende materialen bij ilovemaatkasten. Een kleerkast in de kinderkamer of een vaak gebruikte schoenkast in een drukke gang? Lees hieronder voor welk materiaal je best kiest.

Melamine

Melamine en laminaat zijn de twee meestgebruikte materialen om meubels en andere interieurproducten van een oppervlak te voorzien en de vraag die we het vaakst krijgen is uiteraard wat het verschil is tussen beide.

Melamine is een door de fabrikant vervaardigd materiaal dat bestaat uit een vel in melaminehars gedrenkt decorpapier, dat met hitte en druk op een spaanplaat wordt geperst. Het is bedoeld voor decoratieve oppervlakken en is zeer goed bestand tegen hitte, vlekken en krassen. Daarnaast is het makkelijk in onderhoud en goed afwasbaar.

Laminaat

Om een laminaat te produceren vertrekt men van een in malaminehars gedrenkt decorpapier dat samen met nog drie tot vier vellen kraftpapier met fenolhars tot een kunststofplaat wordt samengeperst. Deze plaat wordt vervolgens op een drager van spaan, multiplex of MDF gelijmd. Laminaten zijn beter geschikt voor drukbezochte ruimtes en horizontale oppervlakken, omdat ze beter bestand zijn tegen stoten. Hierdoor zijn ze ideaal voor tafelbladen, aanrechten en kastdeuren.

Om de beste kwaliteit te leveren voor jouw kast kopen we onze melamine- en laminaatpanelen exclusief aan bij het Duitste Pfleiderer. De laminaten zijn gelijmd op spaanplaat.

Compromisloos goed, 100% circulair

Met Pfleiderer koop je Duitse kwaliteit, die bovendien voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Pfleiderer hanteert het cradle-to-cradle principe waardoor geen enkele boom gekapt is voor jouw kast. Ze maken deel uit van de Quality Association for Wood-based Panels en beschikken over certificeringen volgens FSC® (Licentiecode: FSC-C011773) en PEFC (Licentiecode: PEFC/04-32-0828).

Afgewerkt fineer

Gefineerde panelen bieden architecten, ontwerpers en aannemers een haalbare oplossing voor projecten die de esthetiek van echt hout vereisen, met de prestatievoordelen van moderne materialen. Deze platen zijn een samenstelling van spaanplaat of MDF en een dun laagje echt hout. Hierdoor kennen ze een goede stabiliteit en laten toch de schoonheid en tactiele kwaliteiten van echt hout doorschemeren. Onze fineerpanelen van het merk Shinnoki zijn van de fabrikant Decospan – een Belgisch kwaliteitsbedrijf en Europese topspeler. Ze worden compleet afgewerkt geleverd, zodat je niet meer hoeft te schuren, beitsen of lakken. De kernplaten bij Shinnoki zijn steeds in MDF, wat sterker is dan spaanplaat.

Gefineerde panelen zijn geschikt voor binnentoepassingen in commerciële of residentiële omgevingen en maken het gemakkelijker dan ooit om rustieke charme of hedendaagse elegantie in elke ruimte te brengen.